Криминално

Шофьор без винетка опита да избяга с камион

Пазарджик Служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР и полицейските управления в областта проведоха масирана полицейска акция, свързана с контрола над участниците в движението. От петък до днес екипите са проверили стотици автомобили от всякакъв тип.

 

Образувани са полицейски производства за управление с алкохол над 1.2 промила, за нерегистрирано по надлежния ред МПС, както и за шофиране с отнето свидетелство за управление на МПС. В 31 случая при проверки по републиканската пътна мрежа на товарни автомобили е констатирана липса на валиден винетен стикер.

Най-интересен е случай, станал в петък следобед във Велинград. В района на контролен горски пункт „Чепино“ автопатрул спрял за проверка товарна „ИФА“, управлявана от велинградчанина Т. П. (40 г.). Униформените констатирали, че мъжът е зад волана на камиона без да притежава винетка. Предприели съставянето на акт по Закона за движение по пътищата, при което Т.П. скочил обратно в автомобила и потеглил с намерение да се укрие.

С помощта на втори автопатрул камионът бил засечен и спрян в района на лесопарк „Клептуза“. Така освен с акт мъжът се сдобил и с бързо полицейско производство.    

Коментари