Криминално

Униформени откриха солиден боен арсенал при две претърсвания

Батак, с. Росен

Взривни вещества, оръжия и боеприпаси са иззети от служители на управленията в Пещера и Пазарджик, съобщава полицейският бюлетин.

 

В петък служители на полицейското управление в Пещера извършили претърсване в къща, намираща се в Батак. Тя била обитавана от няколко семейства. В приземния етаж органите на реда открили три броя тротилови пресовки и две пиротехнически запалки. По първоначални данни се оказало, че били съхранявани там от 52-годишната батачанка Е.М. В жилището е установено жщи и незаконно притежание на нарязан сух тютюн без бандерол. Иззет е полиетиленов съд с около един килограм от акцизната стока.

При втория случай екипи на полицейското управление в Пазарджик получили сигнал за мъж от село Росен с опасно и рисково поведение. Изяснено е, че става дума за А. Н. (52 г.) от същото село, който имал признаци на психично заболяване. При извършената проверка у него полицейските инспектори открили газов пистолет “EKOL”, пълнител съдържащ 5 патрона калибър 7.65 мм, както и друг 9-милиметров газ-сигнален пистолет. Последвало претърсване в жилището на мъжа, където били намерени 14 ловни патрона, цев за нарезна карабина, приклад и пълнител за пушка, както и още един газ-сигнален пистолет.

Намерените оръжия, боеприпаси и части за тях са иззети. А.Н. е настанен принудително за лечение в специализирано здравно заведение.

Коментари