Спорт

Страхотно шоу и изваяни дамски тела превзеха Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

За първи път Пазарджик бе домакин на 41-то издание на Държавно първенство по бодибилдинг и фитнес. То се проведе в театър „Константин Величков“.

Участие взеха над 200 състезатели, разпределени в различни категории. В събота на подиума се качиха деца до 16 години, юноши и девойки до 18 години, младежи до 21 и до 23 години, както и ветерани (жени над 35 и мъже над 40 години), а в неделя бе ред на мъже и жени, като тогава категориите бяха открити и за младежи и ветерани.
Събитието бе част от кампанията „Пазарджик – европейски град на спорта 2020“ и се организира от GYM DYNAMIC със съдействието на Община Пазарджик и Българска бодибилдинг и фитнес федерация. СК „Динамик“ Пазарджик участва с 40 състезатели. Едни от най-известните имена бяха част от шоуто – Биляна Йотовска, Митко Димитров, Христомир Христов и др. Съвсем скоро турнир „Хеброс“, организиран отново от GYM DYNAMIC начело с инж. Никола Гюлеметов, показа изключително развитие и класа, а сега и на Държавно първенство.
Със сигурност огромен интерес и вълнение предизвикаха изкусителните дами във всички категории.

Нежната половина от състезанието демонстрира страхотни професионални качества, но и присъщата обаятелност, която на моменти остави без коментари както съдии, така и присъстващите в залата.

Коментари