Криминално

Седем крадци попаднаха в арестите в Пазарджик, Пещера и Велинград

Написано от ПЗИНФО

Седмина извършители на кражби са установени от полицейски служители на районните управления в областта.

Пазарджик. В момент на разбиване на вендинг-машина автопатрул при полицейското управление в Пазарджик е спипал в момент на разбиване на уличното устройство 19-годишен пловдивчанин. Щетите нанесени на собственика се изясняват.

Велинград. В РУ-Велинград била получена жалба от 30-годишен жител на село Абланица. Той се оплакал, че апаш е задигнал велосипеда му във Велинград. Криминалисти от Районното управление в курорта бързо влезли в дирите на извършителите. Оказало се, че това са трима на възраст между 15 и 39 години, всичките от велинградския квартал „Анезица“.

Пещера. В полицейското управление в Пещера постъпил сигнал от свещеник. Той информирал, че от параклис „Света Марина“, намиращ се в землището на Батак е извършена кражба на сумата от 50 лева, които били поставени на икона в параклиса. Служители на РУ-Пещера установили, че автор на посегателството е 17-годишен тийнейджър от Ракитово. Той е предал сумата на органите на реда.

Велинград. В края на миналата седмица в РУ-Велинград бил подаден сигнал от 31-годишна украинска гражданка. В близост до „Боров парк“ тя се простила с портмонето си, в което съхранявала сумата от 650 лева и банкови карти. Криминалисти от полицейското управление в курортния град бързо установили, че апашите са 27-годишна жена от септемврийското село Виноградец и неин 28-годишен съучастник от Велинград.

По всички случаи се водят досъдебни производства или преписки.

Коментари