Криминално

Рутинна проверка на автомобил завърши с гонитба, нападение над униформени и предупредителна стрелба

Велинград Двама са задържани за оказване на съпротива и нападение над полицейски служители във Велинград. Полицейският бюлетин съобщава, че случката се разиграла снощи около 22.30 ч. на една от улиците в квартал „Анезица”. Полицейски автопатрул извършвал проверки на водачи на моторни превозни средства в квартала.

 

Униформените спрели лек автомобил „Ауди”, управляван от 27-годишния жител на квартала М. Ч. Заедно с него пътувал брат му А. Ч.- 30г. и техен приятел от Гърмен. Още в началото на проверката органите на реда усетили мирис на алкохол в колата и неадекватното поведение на шофьора, и решили да извършат алкотест на М. Ч. Виждайки намеренията им тримата мъже изскочили от автомобила и се разбягали. Полицаите тръгнали след двама от тях и успели да ги настигнат. Точно тогава група от няколко мъже пресрещнали органите на реда с цел да осуетят задържането на съкварталците си и да се саморазправят в униформените. Единият от полицейските служители бил ударен с дървен прът в гърба и рамото, а неговият съекипник отнесъл удар със стъклена бутилка в областта на главата.

Ситуацията бързо се усложнила и за да озаптят тълпата двамата полицаи стреляли предупредително във въздуха със служебното си оръжие. Междувременно на мястото пристигнали подкрепления от полицейското управление в курорта. Предприето е издирване на нападателите и двамата братя М.Ч. и А.Ч. са задържани в ареста. Предстои задържане и на третия мъж от леката кола. М.Ч. е тестван с „дрегер” и пробата на уреда отчела 1.57 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. Двамата полицаи са прегледани от екип на „Спешна помощ”, за радост нямат сериозни травми и наранявания.

По случая са образувани полицейски производства, уведомена е Районната прокуратура във Велинград. 

Коментари