Криминално

Откриха шофьора, управлявал микробус в насрещната скоростна лента на АМ „Тракия”

Пазарджик

Установен е водачът, управлявал микробус в насрещното движение на АМ "Тракия", съобщава пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик.

 

Около 22.30 часа в неделя, на номера за спешни повиквания-112 в ОДМВР-Пазарджик, са подадени няколко сигнала от водачи, движещи се по АМ "Тракия". Те се отнасяли за това, че бял микробус се движи в насрещното движение, в скоростната лента на платното по посока за София. Информацията е предадена на дежурните автопатрули в района на магистралата и предприети са заградителни мероприятия. Превозното средство успяло да напусне магистралата, а екипите са продължили издирването му, както и действия за установяване самоличността на водача.

В хода тези дейности униформените разбрали, че се касае за бял микробус "Форд Транзит" с пазарджишка регистрация, който се е движил в несрещното движение в района между 86 и 117 километър. Негов собственик е Г. Л. – 76 г. от пазарджишкото село Гелеменово, който днес е призован в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик за изясняване на опасната ситуация. Установено е, че водач на микробуса е бил Г. И.- 59 г. от Пазарджик, нает от собственика да го управлява, тъй като Г. Л. бил с отнето свидетелство за управление на МПС. На водача е съставен акт по Закона за движение по пътищата. На собственика са съставени актове за управление на МПС с отнета шофьорска книжка, за управение на технически неизправно МПС, което не е преминало и технически преглед. В масивите на сектор "Пътна полиция" са регистрирани няколко нарушения на собственика на микробуса, като санкциите от издадените наказателни постановления за тях са на суми общо около 2000 лева. 

Коментари