Спорт

Община Пазарджик: Сваляме всякакво доверие от ръководството на ФК „Хебър“

Написано от ПЗИНФО

Община Пазарджик сваля всякакво доверие от ръководството на футболен клуб „Хебър“, което се преизбра самостоятелно в миналия ден.

На този етап Общината ще подпомага усилено само и единствено развитието на детско-юношеската школа, но счита предишното „ново“ ръководство на клуба и неговите действия за окончателно компрометирани пред гражданите и феновете на отбора.

С отказа си първо дори да допусне общината до финансовите показатели, а впоследствие нееднократно и в течение на месеци да отказва да предостави подробна и прозрачна информация как са се харчели ресурсите на клуба, респективно – на общината, ръководството за пореден път затвърждава усещането, че не може да му се има доверие. Никъде не съществуват условия, в които орган, който е финансирал една институция, да получава отказ от информация как са харчени парите му.

Община Пазарджик ще оперира и ще подкрепя инициативи само в условия на адекватна отчетност на дейностите и на харчените публични средства. И административният орган, и общността на Пазарджик не трябва да допускаме повече своеволия с публичен ресурс, в това число и употреба на спортни клубове като лост за политическо въздействие.

Коментари