Криминално

Обвиненият за убийството на Катя иска съкратено производство срещу по-малка присъда

Пазарджик, Пещера Едно от най-жестоките през последните години убийства влезе в съдебна зала днес. Пред съдебният състав застана Георги Генов, обвинен за причинената смърт на съпругата си и майка на дъщерите му, Катя.

 

Престъплението беше извършено на 2 септември 2017 г. на улица в Пещера. На жертвата бяха нанесени множество удари с нож, а съпругът избяга и се укри. Задържан беше на 4 септември във вила край Мухово, като в издирването му се включиха и военни.

Днес в съда се проведе първото, разпоредително заседание. Обвинението за убийство не беше оспорено от подсъдимия и адвоката му, но поискаха съкратено съдебно производство, при което подсъдимият признава написаното в обвинителния акт, а свидетели не се призовават и разпитват. Присъдата, ако бъде признат за виновен, се намалява с една трета. По делото като граждански ищци са конституирани майката на Катя  и двете й дъщери. Предявеният от тях граждански иск е в размер на по 200 000 лева от името на всяка. Делото беше насрочено за 2 май.

Коментари