Култура Общество

Новости и спомени – 50 години Младежки дом

Написано от ПЗИНФО

Екипът на Младежки дом започва кампания „50 години Младежки дом Пазарджик“ за отбелязване на своя юбилей. През 2021 г. домът става на 50 години. Половин век, който е едновременно голяма отговорност и голямо вдъхновение.

По случай своя празник Младежки дом представя своята нова визуална идентичност – по-свежа, по-модерна и вдъхновяваща за творчество. С оглед превенцията срещу разпространението на COVID-19 нашата кампания в голямата си част ще бъде дигитална. Ще я водим в социалните мрежи, в нашия обновен сайт, в блога ни, в канала ни в YouTube.

Вдъхновяващите истории на личности, оставили отпечатък и участници в събитията през годините, ни карат да работим още по-усилено за утвърждаване му като дом на културата и среща с изкуството за всички млади хора.

През всичките 50 години, преподавателските екипи с техния висок професионализъм, са успели да открият таланта във всеки един участник в множеството събития концерти, спектакли и всички форми на изява, които са съпътствали живота и са дали шанс на мечтите.

Хора и истории, които ни провокираха да разкажем за тях в нашия специален блог, който ще стартира през следващата година.

Извънредната ситуация, която преживяваме, представи пред нас предизвикателства, но и възможности, които да търсим, за да продължим да сме връзката на младите хора с изкуството, да развиваме техния творчески потенциал, интелектуални и личностни качества.

След няколко дни е Денят на будителите. За 50 години, тук в Пазарджик, в нашият Младежки дом, са оставили следа ярки личности, истински будители – за времето си, за средата и за сферата, в която работят.

Младежки дом е едно голямо училище за бъдещото развитие на младежите в нашия град. Това ни дава самочувствието, че заедно с екипът ни от преподаватели, сме част от съвременните будители, които разширяват кръгозора на подрастващите, провокират тяхната инициативност и са смели в своите решения за бъдещето.

„Честитя Празника на народните будители на екипа на Дома, на екипа от преподаватели професионалисти и осемстотинте деца и младежи поели по пътя на изкуството и всички съмишленици. Благодаря, че ви има и за честта да работим заедно!“ – Инна Церовска, директор

Коментари