Спорт

Невероятна Дара – със злато и бронз в Испания

Написано от ПЗИНФО

Пазарджишката надежда  художествената гимнастика Дара Стоянова блести на турнир в Испания. Младата грация грабна златен медал на бухалки и бронзов в многобоя на международен турнир „Купа Андалусия“.

Дара преодоля и сериозно изпитание като игра със счупена лента по време на съчетанието, но усмивката не слезе от лицето ѝ, коментираха от родния и клуб „Диляна прима“!

„Браво Дара, истински боец си ти и знаем, че можеш още много!!! Вдъхновение за малките гимнастички от СК „Диляна Прима“ Пазарджик“, написаха още от пазарджишкия клуб, чиито треньори с право могат да се гордеят със своята Дара.

Ето и официалното прессъобщение:

Пазарджишката състезателка по художествена гимнастика Дара Стоянова спечели златен медал на бухалки и бронзово отличие в многобоя на Гран при турнира „Андалусия къп“ в Марбея (Испания). Дара, която стартира кариерата си в клуб „Диляна Прима“ с треньор Величка Петкова, се представи много силно и заслужи аплодисментите на треньори, специалисти и фенове.

По правилник девойките играха по три уреда, а в Марбея момичетата са водени от националните треньори Райна Тошева и Габриела Грошлева.

След доброто представяне председятелят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева отправи специална благодарност към клубовете и първите треньори на състезателките, включително Величка Петкова и клуб „Диляна Прима“ (Пазарджик).

Специално искам да поздравя клубовете на Елвира Краснобаева и Дара Стоянова, както и техните първи треньори, които ни се довериха и техните състезатели станаха част от централизираната подготовка на националната база. Светлана Юриевна, Вили Петкова, клуб “Грация” (Варна), както и клуб “Диляна Прима” (Пазарджик) – благодаря, че помагахте с вашата отговорност и любов към децата по-лесно да се адаптират към подготовката в националния отбор. Всяка драстична промяна в тази крехка възраст е трудна, но вие доказахте, че отговорността за развитието на талантливите състезателки и любовта ви към тях са много над личното ви его. Това е достойно за респект към вас, защото в годините именно егото на треньори провали някои много талантливи български гимнастички. Разбира се, тези златни медали са и ваше постижение!“, коментира председятелят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.


Оценките на Дара Стоянова:
Многобой – 3 място (50.900 точки)

  • Бухалки – 1 място (27.650 точки – трудност 11.200, изпълнение 8.350, артистичност 8.100)
    Лента – 4 място (23.250 точки – трудност 9.000, изпълнение 7.100, артистичност 7.150)

  • Обръч – 22.200 точки (трудност 8.900, изпълнение 6.350 с наказание 0.30, артистичност 6.950)

Коментари