Криминално Общество

Началникът на РУ – Септември отличи с грамоти достойната постъпка на две тийнейджърки

Написано от ПЗИНФО

Септември Две момичета от гр. Септември намерили и предали изгубен портфейл с пари и документи бяха отличени от началника на Районното управление в града.19-годишната Симона Божилова и нейната съученичка Мина Герасимова (18 г.) намерили на земята портфейл с пари и документи на път за училище СУ „Христо Ботев“ на 5 февруари.

Забелязали го в района на площад близо до школото. Взели го и без да се колебаят отишли в местното полицейско управление, където го предали на дежурните полицейски служители. Оказало се, че в портфейла имало лични документи, дебитни карти и сумата от 86 лева, всички собственост на човек от Якоруда. Униформените направили връзка с мъжа и той благополучно си върнал изгубеното.

Днес началникът на полицейското управление в Септември главен инспектор Стефан Божилов покани двете момичета в сградата на управлението. На кратка и сърдечна церемония той им връчи грамоти на РУ-Септември, в знак на уважение и респект към тях за честната и достойна постъпка, която е пример за подражание не само от младежите, но и от възрастните. На срещата присъстваха директорът на СУ „Христо Ботев” г-жа Галина Дишкова и педагогическият съветник г-жа Доротея Никова.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари