България

Младите петобойци на „Шампион“ с успешен завършек на сезона

Написано от ПЗИНФО

Шумен

С много големи успехи и призови класирания завършиха сезона младите петобойци на СК”Шампион” на провелото се в гр.Шумен Държавно първенство за момичета и момчета под 15 и под 13 годишни.

При малката възраст с дистанции 100м плуване и 800м. бягане с индивидуални сребърни медали се окичиха Теодора Маринова и Георги Илиев.В отборното класиране момичетата  в състав Теодора Маринова,Рая Христоскова,Ивон Ханджийска и Десислава Лазарова грабнаха златната купа с над 60 точки преднина .Вицешампионска отборна титла спечелиха момчетата в състав Георги Илиев,Томас Григоров,Кристиян Франгов и Димитър Сотиров,само на 6 точки след победителите. Шампионско представяне направиха и състезателите в горната възраст под 15 години,които се състезаваха на 100м плуване и 1600м. бягане. Шампион при момчетата стана Емил Грозданов,а компания с класиране на 2 място му направи Радослав Христов и двамата  ученици на Спортно училище Пазарджик.

Отборно момчетата грабнаха шампионската титла в състав Емил Грозданов,Радослав Христов и Георги Йорданов.Момичетата ни също са шампионки.С отлични резултати в бягането Теодора Маринова,Йоана Бабачева и Виктория Пенева се класираха на 1 място.В индивидуалното класиране Йоана Бабачева се пребори за 2 място и спечели среброто. Само 1 точка не достигна на Виктория Пенева за бронзовото отличие индивидуално.4 отборни купи,като 3 от тях в златен цвят и 5 индивидуални медала е равносметката от първенството за шампионите,което затвърди позициите им на най-успешния  български отбор по модерен петобой.Общо за сезона в клубната витрина бяха подредени 18 отборни купи и множество медали.

За отличните си постижения през сезона 5 състезатели на клуба ще вземат участие в Световното първенство в София от 18-24 юли-Любомир Германов,Ангел Франгов,Емил Грозданов,Михаела Зонова и Виктория Стойнова.

Коментари