Спорт

Йордан Гюров от СК „Шампион” в световния елит по модерен петобой

Пазарджик, Прага На отличното 16 място се класира състезателят на СК”Шампион” на провелото се в Прага Световно първенство по модерен петобой до 19 години, съобщават треньорите му от клуба. Участие в първенството са взели 96 състезатели от цял свят.

 

Полуфиналите са проведени в 3 групи, като Гюров се е класирал директно за финала със 7-ма позиция в групата. Той е и единственият българин, попаднал във финалната група от  на най-добрите 36 състезатели в тази възраст. В първенството Йордан е имал 3 старта. Още в първия ден, заедно с Христо Панайотов, е десети в мъжката щафета. На финала резултатите му в плуването 2.09 минути, фехтовката с 25 победи и личен резултат на  комбинираната дисциплина 11.32 минути, които са лични постижения, го класират на 16-то място на финала. Треньорският щаб на състезателя отчита, че Йордан Гюров има много по-голям потенциал, но липсата на опит и недостатъчно международни стартове са му попречили за по-предно класиране. Следващото участие на Гюров ще е на Европейското първенство  в Португалия през август.

Участие в Прага взема и младата надежда на „Шампион“ при момичетата Юлия Спасова. Това нейно първо участие с националния отбор. В своята група тя е 23-та.

Личните треньори в Пазарджик Анна Георгиева, Валентин Георгиев и Стефан Кестенов, както и на националния селекционер Владимир Кузманов се поздравяват с успеха на Йордан и изказват благодарности за подкрепата от БФ Модерен петобой, както и на всички фенове и спаринг партньори на Йордан Гюров.

Коментари