Институции Общество

За пети пореден път Панагюрище е фойерверки

Панагюрище Днес в Панагюрище, за пета поредна година, започва Световният шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България`2017. Сред отборите са победителят от 2016 г. – Беларус, Татарстан /Казан/ и Казахстан.

 

Подгряващата заря, която е извън състезателната програма, ще бъде изпълнена от „Огнена хризантема“ ЕООД, Панагюрище.

Община Панагюрище организира богата концертна програма във всяка една от вечерите до неделя, 28 май.

Официалното откриване днес е от 20:00 часа на площад „20-ти април” с концерт на Михаела Маринова, Алекс Раева и DJ Doncho, както и и група „SIMAI”. Днес ще представи състезателното си пиро-музикално шоу отборът на Беларус.

Във втората вечер в състезателната програма ще се представи отборът на Татарстан /Казан/, а на сцената ще излязат Криско, „Диана Експрес“ и група „Sevi“.

В последната вечер на шампионата, за първенството ще се бори отборът на Казахстан, а сцената ще бъда за Дара и група „Атлас“. След официалното награждаване на победителя програмата ще продължи с концерт на българската рок група „The doctors“. И в трите вечери подгряващата заря е на „Огнена хризантема“ ЕООД.

Водещи по време на Световния шампионат по фойерверки за купата на Панагюрище, България`2017 ще бъдат Лазар Вълчев – телевизионен водещ в The Voice, финалист в първото издание на българското телевизионно музикално шоу Music Idol, носител на наградата „Изпълнител на годината „Хит -1” и Александър Иванов – организатор и водещ на „Плюс фестивал“ в Пазарджик и „Балкански младежки фестивал“ в Сандански.

Организатор и финансираща Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България'2017 е Община Панагюрище, съорганизатор – „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор е „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД.

Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

Сн. Община Панагюрище

Коментари