Институции Общество

Започна санирането по програма на първия блок в Пазарджик

Пазарджик С хляб и сол посрещнаха кмета на общината и представителите на фирмата изпълнител живеещите на ул. „Пловдивска” №27-39 – първите, които стартират процедурата за саниране по Национална програма „Енергийна ефективност” и извървяха пътя до реалното започване на ремонтните дейности. В шестте входа на блока живеят 168 семейства.

 

Popov_sanirane_Plovdivska1„С личното си присъствие днес искам да изразя своето уважение и признателност към всички вас, които успяхте първи да се организирате и, преодолявайки всички трудности, да достигнете до днешния ден, в който практически започва ремонтът на този жилищен блок”, каза кметът Тодор Попов. „Заедно с това искам да ви помоля и за малко търпение и съпричастност, защото съм наясно, че ще се наложи да изтърпите и някои неприятни моменти, но важното е, че след 180 дни ще имате дом, който не само изглежда добре, но и ще намали разходите за електроенергия и не на после място – ще бъде удължен и неговият живот. Надявам се в края на септември да се съберем отново тук и да бъдем удовлетворени от положените усилия“, добави Попов.

Изпълнител на обществената поръчка за Обособена позиция 1 – „Многофамилна жилищна сграда с адрес: гр. Пазарджик, ул. „Пловдивска“ № 27, 29, 31, 33, 35, 37 и 39“ е „Строймонтаж“ ЕООД, Пазарджик. общата стойност на поръчката е малко над 2.8 млн. лв. с ДДС, а сроковете – 10 календарни дни за работно проектиране и 180 календарни дни за изпълнение.

Преди дни кметът съобщи, че са избрани пет изпълнители на обществени поръчки като стартиралата. Предстои сключване на договори с тях, с което ще стартират и дейностите по саниране. „Сигма Строй“ ООД, Пазарджик ще има за задача сграда с адрес на бул. „Стефан Караджа“ №11 А, Б, В и Г. Стойността за тази поръчка е е 2 млн. лв с ДДС, а сроковете – 38 календарни дни за работно проектиране и 155 календарни дни за изпълнение.

На бул. „Георги Бенковски“ № 123 и № 125 ще работи Обединение „Виделина 2016  Бургас“. Стойността на поръчката е 1.186 млн. лв. а сроковете – 25 календарни дни за работно проектиране и 150 календарни дни за изпълнение.

Задача на „Еко-Хидро-90“, Пазарджик е сграда на ул. „Антим І“ №19 А, Б, №21 А, Б и №23. Поръчката е на стойност 1.939 млн. лв. с ДДС, а сроковете – 20 календарни дни за проектиране и 60 календарни дни за изпълнение.

„Пътно поддържане Пещера“ ЕООД, Пазарджик ще работи на ул. „Дунав“ № 11, 13, 15, 17 и 19. Стойността на поръчката е близо 1.9 млн. лв. с ДДС, а сроковете – 20 календарни дни за проектиране и 60 календарни дни за изпълнение.

Коментари