Криминално Общество

Забравен пакет на Автогарата вдигна на крак полицията

Пазарджик Съмнителен пакет вдигна на крак полицията в Пазарджик, съобщават от „Тролейбусен транспорт”. Пакетът е бил оставен без надзор в парка на Автогара Пазарджик.

 

Дежурният служител от охраната на транспортното съоръжение е забелязал около 20:30 часа снощи кашон на една от пейките, в близост до фонтана. Тъй като собственикът на пакета не бил открит, охранителят позвънил в полицията. На място веднага пристигнали полицейски служителиот ОДМВР Пазарджик, които проверили сигнала. В тази част от деня натовареността на транспортния възел е минимална, но въпреки това районът е бил отцепен. Иззети са и записите от видеонаблюдението. В крайна сметка се оказало, че това е забравен багаж, най-вероятно от  някой от пътниците, пътували по-рано през деня. След свалянето на тревогата, пътуването на автобусите е продължило безпрепятствено до края на работното време на транспортното съоръжение.

От ръководството на Автогара Пазарджик разясниха, че много често се случва пътниците да забравят свои вещи докато чакат автобуса си. В диспечерския център неведнъж са съхранявали загубени очила, ключове за автомобили, учебници, чадъри и дрехи. Миналата седмица на един от секторите е забравено детско столче, което все още не е потърсено от собствениците. Злополучният пакет, вдигнал на крак полицията снощи, също е оставен на съхранение в транспортното съоръжение.

Коментари