Криминално

Една жертва на катастрофа във Велинград, обърнат камион край Цигов чарк

Написано от ПЗИНФО

Снеговалеж с различна интензивност има в почти всички части на областта. От 14 часа е временно ограничено движението на товарни МПС над 12 тона с рекаркета и полуремаркета по пътя Велинград-Юндола – Разлог поради снеговалеж и снегопочистване. Във всички части на региона се извършва мониторинг на пътната мрежа и непрекъсната връзка с Областно пътно управление –Пазарджик и снегопочистващите фирми.

За съжаление тежък пътен инцидент е регистриран на улица в гр.Велинград. Около 14.20ч. в полицейското управление на курорта е получена информация за удар между два автомобила на една от улиците. Незабавно към мястото са били изпратени екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ”. Униформените установили, че са се ударили челно „Мерцедес” с водач 21- годишен велинградчанин и „Опел”, управляван от 66-годишен негов съгражданин. За съжаление при удара е починал 67 –годишен мъж от курортния град, който е пътувал в „Опел”-а. На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна група на РУ-Велинград. Изясняват се причините довели до инцидента.

Подаден е и сигнал за обърнал се в канавката камион с дърва , движещ се по пътя Ракитово-Цигов чарк. На място има екипи на полицейския участък в Ракитово и пътно управление. Няма данни за пострадали хора.

Умоляват се водачите да шофират на територията на цялата област с повишено внимание, с по-ниска от разрешената скорост, с технически изправни автомобили.

Коментари