Избори

Генерал Румен Радев: Ние сме обречени на успех!

Пазарджик Няма да ви обещавам невъзможни неща, но мога да ви гарантирам, че ще бъда инициативен, силен и отговорен президент, защото и в житейския си и професионален път винаги съм бил такъв. Това заяви на предизборен митинг-концерт в Пазарджик, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, генерал Румен Радев. Нямам амбицията да бъда бащата на нацията, но ще бъда гласът и волята на българският народ, каза още кандидат президентът.

 

BSP_Radev_Uotova_Ninova

„Търся тази стабилност, но намирам единствено стабилност на липсата на сигурност, спокойствие и перспектива, стабилност на тенденцията нашите млади хора да продължават да напускат страната. Виждам стабилност и в тенденцията след четвърт век на политически преход отново да се озовем там, откъдето тръгнахме – в едноличната авторитарна власт. Не искам такава стабилност! Искам модерна, демократична, свободна и просперираща България!“ По думите му, днес на България е повече от всякога е необходим президент с воля и характер, който да обединява нацията. „Българският президент може да задава правилните национални приоритети и да отстоява изпълнението им. Може и трябва да противостои на всяко решение или закон, които не са в интерес на българските граждани. Може и трябва да казва истината“, категоричен беше генерал Радев.

„Ще се борим за външна политика с характер, която да се изработва вътре в страната и да се отстоява навън. Искам модерна и просперираща България. Промяната започва на изборите с номер 13. Ние сме обречени на успех!", добави Румен Радев.

Стотици симпатизанти се събраха на пл. „К. Величков“, за да посрещнат кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, и лидера на левицата Корнелия Нинова.

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова добави, че генерал Радев е: „ Човек, клел се в родината и защитавал децата ни. Той не е истински политик, защото не е участвал в разграбването на държавата, не  е снишавал глава и не е правил компромиси. Аз се доверих на този човек, доверихме се от Българската социалистическа партия и нека да направим така, че цяла България да му се довери". По думите й, управляващите ще убеждават хората, че президентът няма пълномощия, защото имат най-слабата кандидат-президентска двойка. „Дълго не можаха да определят кандидат, а когато го показаха, се оказаха поредните послушковци, предаващи интересите на страната“, коментира тя. Според нея държавата е абдикирала от всякъде. „Тя не иска да се занимава с младежите и възрастните хора, няма закони и правила. Затова си отиват децата ни от тук“, каза Йотова и добави: „Искаме друга България – на образовани хора, здрави и силни“.

Председателят на БСП Корнелия Нинова добави, че: „На шести ноември ще избираме между достойнството на един народ и вярност към отечеството и безчестието и службата на чужди господари; между смелостта и послушанието. Ние избираме страната на народа си срещу мафията, която богатее на гърба му. Искаме достойнството на народа ни да бъде върнато и това ще направят ген. Радев и Илияна Йотова“. Тя призова присъстващите да поискат и да бъдат част от промяната с бюлетина №13. „Заедно можем да я постигнем“, категорична е председателят на БСП.

BSP_simpatizanti

Стотиците хора на пл. „К. Величков“ изпратиха ген. Радев и Илияна Йотова с пожелание за победа и призоваха всички да се обединят и да гласуват за номер 13, защото този глас ще бъде за доброто на България. На събитието присъстваха народните представители от БСП Лява България Янаки Стоилов и Димитър Димитров, Деница Златева – член на ИБ на БСП, областният председател на партията Йордан Mладенов, граждани, членове и симпатизанти на левицата.

Коментари