Институции Общество

Вече 15 години КСУДС осигурява грижа за деца и семейства

Написано от ПЗИНФО
В Деня на християнското семейство бяха отбелязани 15 години от откриването на “Комплекс за социални услуги за деца и семейства” в град Пазарджик. Комплексът е един от десетте в страната, изградени по проект “Реформа за повишаване благосъстоянието на децата в България”. Услугата е делегирана от държавата дейност и се управлява от Консорциум “Алианс за социално развитие – Пазарджик”.

Комплексът разполага със зали за индивидуална и групова работа, помещения за спешно настаняване на деца, временен подслон за майки с новородени и малки деца, зали за училищна подкрепа.

Тодор Попов присъства на специалното честване на годишнината, която съвпада и с 15 години откакто той бе избран за първи път за кмет на община Пазарджик.
„Гордея се с труда на целия екип на Комплекса, защото той е изключително значим за нашето общество. Няма по-важно нещо, от това да помогнеш на един човек в нужда, а най-добрата помощ е навременната помощ. Пожелавам им да бъдат здрави и все така мотивирани да помагат и да творят доброта!  Работата на всички специалисти в Комплекса е поредното доказателство, че когато местна и национална власт работят в разбирателство и синхрон, се получават добри и важни резултати, а именно дългогодишната подкрепа на най-нуждаещата се социална група“, сподели по повод годишнината кметът Попов.
По повод днешния празник градоначалникът, заедно с ръководителите на организациите, които управлват Комплекса Златка Грудева и Тодор Тодоров, засадиха дървета в двора на Комплекса.

Коментари