Общество

Жандармерията действа в 12 области – една от тях е пазарджишка

София Специализирани полицейски действия, разпоредени от главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, стартираха днес на територията страната. Те са във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност след зачестилите случаи на грабежи и кражби на имущество от жители на малки и отдалечени населени места.

В полицейските действия участват служители на дирекция „Специализирани полицейски сили“ /ДСПС/ при ГД “Национална полиция“ и на областните дирекции на МВР.
Седемте подразделения на Дирекция “СПС” участват днес с общо 54 екипа от 146 служители и 45 автомобила на територията на 12 области: София, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Сливен, Бургас и Силистра.
В Дирекция “СПС” е създаден оперативен щаб, който ежедневно ще изготвя анализ на резултатите от дейността и в зависимост от тях и в тясно сътрудничество с ОДМВР в страната, силите на специализираните подразделения ще бъдат насочвани приоритетно към населените места, където има необходимост.
На територията на Софийска област днес са изпратени 7 екипа от 28 служители със 7 автомобила на Специализирано полицейско управление-София. Съвместно с колегите си от областната дирекция на МВР, те участват в 14 наряда, които осъществяват патрулно-постова дейност в малки и отдалечени населени места в 7 общини – Ихтиман, Ботевград, Своге, Самоков, Костинброд, Сливница и Елин Пелин. По време на операцията е предвидено на територията на София област смесените екипи да посетят и да участват в охраната на обществения ред и противодействието на престъпността в общо 10 града, 157 села и 48 махали./МВР/

Коментари

Остави коментар