България

Заловиха крадци, обирали домове докато стопаните спят

Панагюрище, Стрелча Група от четирима апаши, обирали домове докато стопаните спят, са задържани в РУ – Панагюрище, съобщава бюлетинът на ОД МВР-Пазарджик.

Първите набези на квартета са установени в края на декември и продължили до залавянето им. Характерно било, че прониквали в жилищата в Стрелча, в малките часове на нощта, докато хората спят. Един прониквал в къщата, друг бил „отцепка”, трети организирал транспортирането от местопрестъплението. Криминално проявените „работници” проявявали интерес към малки, бързо ликвидни предмети и вещи, и пари. За разследване на групата били мобилизирани екипи от криминалисти, експерти и разследващи полицаи от участък „Полиция” в Стрелча и полицейското управление в Панагюрище. През нощта срещу неделя четиримата попаднали в полицейки4я капан. За срок от 24 часа са задържани панагюрците Б. Д. – 25г.и А. Р.- 21г., както и пловдивчаните В. Л. – 18г. и А. Й. – 27г. И четиримата имат криминални прояви.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в средногорския град. Води се дознание.

Коментари

Остави коментар