Общество

За няколко часа униформени засякоха девет пийнали и седем неправоспособни водачи

Пазарджик Близо 50 нарушения установиха униформени при полицейска операция в събота, съобщи пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик. В акцията, разпоредена от директора на ОДМВР гл.-инспектор Йордан Рогачев, са взели участие общо шест автопатрулни екипа от сектор

„Пътна полиция“, полицейските управления в Пещера и Септември, както и служители на група „Престъпления по пътищата“. В рамките на 8 часа на територията на Община Пазарджик са извършени проверки на общо 180 моторни превозни средства. Установени са 49 нарушения, за които са съставени 19 акта за установяване на административни нарушения и 12 фиша.

Засечени са четирима водачи управляващи МПС с концентрация на алкохол над 1.2 промила и петима в диапазона между 0.5 и 1.2 промила. В седем от случаите шофьорите се оказали неправоспособни. За установените престъпления са образувани бързи полицейски производства.

Акции от подобен род ще бъдат проведени на територията на цялата област, като особено активни пътните полицаи ще бъдат по време на Коледните и Новогодишните празници.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари

Остави коментар