Политика

Янаки Стоилов: Въпросите относно КТБ трябва да са към прокуратурата

Пазарджик

Несериозно е да се обвинява БСП за състоянието на КТБ, каза водачът на листата на Коалиция БСП Лява България Янаки Стоилов на среща с избиратели. „Трябва да се поставят по-сериозни въпроси и те са към прокуратурата – кога тя ще е в състояние да каже на какво се дължат липсите в банката, а не да се организират дискусии в нейна подкрепа“, каза той и допълни: „БНБ, която обича да изтъква своята независимост, а когато възникнат проблеми ги препраща към други държавни институции, също трябва по-активно да влезе в своята роля“.

Стоилов припомни, че при проблемите с българските банки, които не са се отнасяли само до КТБ, е имало предложения за банкова ваканция, които експертите на ГЕРБ са подкрепили, но благодарение на усилията на БСП това не се е допуснало. Според него трябва да бъдат създадени публични правила, по които да се предоставят за управление държавни и общински средства, защото много от общините, управлявани от ГЕРБ са си държали парите в тази банка и те трябва да кажат какви са били мотивите, за да направят този избор.

В последните дни на кабинета Орешарски бяха отпуснати 10 млн. лв. за стартирането на Околовръстното шосе на Пазарджик, като идеята беше през 2015 г. проектът да бъде дофинансиран, какво направи служебното правителство с тези средства и защо бяха отклонени, каза кандидатът за народен представител от Коалиция БСП Лява България Йордан Младенов. Той подчерта, че това ще е един от първите въпроси, които ще зададе, ако бъде избран в следващото Народно събрание. От ГЕРБ твърдят, че този проект е залегнал в националната им програма, но единственото околовръстно шосе, което се споменава, е софийското, коментира Младенов. Според него отново се говорят неща, които хората искат да чуят, а не, които се планират да се направят.

Коментари

Остави коментар