Политика

Янаки Стоилов в Пещера: Трябва да се създадат повече възможности за малките предприятия

Пещера

Стремежът ни е да посетим различни предприятия в региона, защото без производство няма развитие, а без работа хората не могат да имат доходи. Това заяви Янаки Стоилов, водач на листата на Коалиция БСП Лява България, по време на посещението си в предприятие за производство на  обувки в Пещера. Той посочи, че специално внимание се отделя на малките и средните предприятия, защото те са динамични и имат възможност да произвеждат и изнасят продукция.

„Проблемът е, че не е достатъчно конкурентна средата, защото се внасят обувки и други изделия на по-ниски от реалните цени, което подбива българския пазар и нашите производители, но това е работа на митническите органи и на държавните институции“, отбеляза Стоилов.  Според него по различните национални и европейски програми за финансиране трябва да се създадат повече възможности за малките предприятия, защото понякога праговете са по-високи от оборотите, които те могат да постигнат. Той отбеляза, че има още един сериозен проблем, хроничен за българската икономика, а именно – хората да бъдат осигурявани и да плащат данъци върху реалния размер на трудовите възнаграждения.

„Затова ние се обявяваме в защита на хората на труда от всички професии и на всички, които създават работни места и достойно заплащане“, каза водачът на Коалиция БСП Лява България – Пазарджик.

Ние предлагаме преди всичко да стартира час по-скоро програмата Конкурентноспособност, за да може в такива предприятия, в които работят по 30-40 работници, да се да подобрят условията на труд, да се закупят нови машини, да се доразвият професионални качества, допълни вторият в листата Йордан Младенов. Поемам ангажимент да бъде подобрен бизнес климата в родния ми регион, за да се подаде ръка на тези хора, които са инициативни да се развиват и да достигнат производство на средни предприятия, отбеляза Младенов.

На посещение в предприятието бяха също кандидатите за народни представители Георги Янчев, Нина Димова и др.

Коментари

Остави коментар