Политика

Янаки Стоилов в Добровница: Тежестта пада върху пострадалите хора, кмета на населеното място, служителите на противопожарните служби, вместо върху отговорните

Добровница

Много повече говорим за последствията от бедствията, вместо за превантивните действия на държавната и местната власт, чрез които могат да бъдат предотвратени, каза Янаки Стоилов в пазарджишкото село Добровница, където след обилния дъжд бяха наводнение десетки къщи и дворове.

Тежестта пада върху пострадалите хора, кмета на населеното място, служителите на противопожарните служби, вместо върху отговорните, категоричен бе Стоилов. В селото днес са отводнени над 40 избени помещения и приземни етажи, като работата на място продължава при пълното съдействие на кмета Гурко Митев. Според Янаки Стоилов трябва да се затегне контрола на изпусканите на язовири и почистването на канали, за да се избегнат бедствени ситуации при съчетание с голямо количество дъжд.

На място в Добровница бяха и останалите кандидати за народни представители от Коалиция БСП Лява България, които оказаха подкрепа на колегата си Гурко Митев. В населеното място бяха отменени всякакви действия с предизборен характер.

Коментари

Остави коментар