Политика

Янаки Стоилов при закриването на предизборната кампания на БСП Лява България: За нас най-важно е вашето доверие!

Пазарджик С митинг-концерт на площад „К. Величков” Коалиция БСП – Лява България закри предизборната си кампания в 13 МИР – Пазарджик. На площада се събраха стотици привърженици и симпатизанти на социалистическата партия, както и представители на общинските организации на БСП в областта.

Преди 22-та от листата да застанат в пълен състав пред множеството, водачът  Янаки Стоилов успя да отдели време да се ръкува и да поговори с присъстващите. По-късно пред микрофона той сподели, че през тези няколко седмици е успял да се срещне с хиляди хора от региона.

„За нас най-важно е вашето доверие – то стои по-високо дори от властта, защото този, който се стреми към властта не в своя полза, а за да направи това, за което получава подкрепа, е човекът на уважението, на думата, на партията, на отговорността. През тези няколко седмици се срещнахме с работници, с предприемачи, със земеделски производители, с лекари и медицински сестри, с учители, с хора от културата, с пенсионери и младежи, запасни офицери и сержанти, с русофили, дори не мога да изброя всички. Трябваше да чуем всички тях, да кажем какви ангажименти поемаме и да потърсим от тях въпроси и предложения, които да пренесем в нашата работа в следващото Народно събрание. Ние сме тук, за да се опрем на вас! Ние предлагаме икономически активна политика и отстояването на националните интереси на България. Търсим вашата подкрепа и доверие, за да не бъдем зависими от и да не сме принудени да правим отстъпки. Ние сме очертали 12 червени линии, които могат спокойно да бъдат оцветени в националния трибагреник, защото това са големите национални цели. Ние няма да допуснем да участваме в управление, което не е поставило тези ангажименти на преден план. Ние ще бъдем доблестни последователи на нашите родители, които съградиха съвременна България, а тя не можа да бъде достатъчно опазена. Крайно време е да обърнем негативните тенденции и да живеем достоен живот в справедлива държава. Това е нашата надежда за утрешния ден”, каза Янаки Стоилов.

Подкрепа листата на БСП Лява България в 13 МИР и нейният водач получиха и от евродепутат Илияна Йотова. „Много неща успяхме да направи, с много не се справихме. Само глупаците повтарят грешките, а ние не сме сред тях. Имам 10 послания към тези хора пред вас. 10 послания, които ще бъдат тяхната клетва пред всички нас и България.”, каза евродепутат Йотова. „Заклеваме ви да не позволявате да посягат отново на възрастните хора в  България, да им отнемат от пенсиите, увеличенията, да им отнемат добавките, да им увеличават здравната такса.

Независимо дали сте в управлението или в опозиция, това трябва да бъде ваша задача!… Не позволявайте да вземат помощите за първокласниците, средствата за дечицата с увреждания, средствата за младите майки… Не позволявайте извоюваните в Европа пари за младите хора да потънат в бюрократични чекмеджета”, заръча Йотова.

Подкрепата си за бюлетина №22 обявиха  общинският съветник в Пазарджик Надя Клисурска и Илко Савов – парламентарист от 37-то Народно събрание и също общински съветник в момента.

Заключителният митинг откри изпълнение на Ансамбъл „Пазарджик”, а по-късно сцената превзе Мая Нешкова.

Коментари

Остави коментар