Институции Политика

Янаки Стоилов пред предприемачите: През последната година държавата бе коректна погасявайки натрупани задължения към бизнеса

Пазарджик Необходимо е да се въведат по-конкретни изисквания по различните европейски програми за конкурентноспособност и особено за околна среда, защото не е нормално проекти да се печелят от фирми, които извършват по-скоро административни дейности в канцеларски условия, а не от такива, в които има реални замърсители от химически и машинни производства. Това каза по време на среща с представители на Сдружението на частните работодатели и предприемачи Янаки Стоилов в Пазарджик.

Според него всеки, който обещава над милион работни места и автоматична промяна в условията за бизнес спекулира политически и трябва да се акцентира на икономически активна държава, която създава реални условия за дейност. През последната година държавата бе коректна погасявайки натрупани задължения към бизнеса и тези условия трябва да бъдат затвърдени и продължени, отбеляза първият в червената листа. Янаки Стоилов коментира, че сме в период, който може да придобие критични икономически измерения заради увеличението на цената на електроенергията, което ще засегне и производството, и потребителите и ще рефлектира върху редица стоки и производства.

По време на срещата с предприемачите бе обсъден въпросът за повече преки стимули към бизнеса, който разкрива работни места и ги запазва. Сред най-големите проблеми, бе подчертан този с корупцията при обществените поръчки. Не е нормално за благоприятен в логистично отношение район като Пазарджишкия да няма големи предприятия и е необходимо да се помисли за създаване на допълнителни производства, с помощта на национална програма, каквато е предвидена в платформата на Коалиция БСП Лява България, каза Янаки Стоилов.

По-рано той посети предприятие за матрици в с. Драгор.

Коментари

Остави коментар