Институции Политика

Янаки Стоилов: Нужни са хора със сила да защитят перспективите на България

Лесичово Основното качество, което трябва да се търси в хората, които се борят за народното доверие, е тяхната доблест, силата не да се конфронтират, а да застанат на позиции, които изискват да се защити България, нейното достойнство, нейните интереси, нейните перспективи.

Това каза водачът на листата на Коалиция „БСП Лява България” в 13-ти МИР – Пазарджик Янаки Стоилов в с. Лесичово. В общинския център кандидатите за народни представители поднесоха венци и цветя на Паметника на антифашистите. Всеки един от нас има своя Девети септември и спомените значат много повече, отколкото опитите за нагаждане на историята, в зависимост от това накъде духат политическите и световните ветрове, отбеляза Стоилов. Според него трябва да извадим и поуките от такива исторически събития и днес политиците трябва да правят това, което съответства на интересите на нашата страна, това, което очакват мнозинството от хората.

Трябва да променим дълбоко досегашната политика, защото България се превърна в пример за страна, която физически може да разруши своето земеделие, да разбие своята индустрия и постижения на образованието, здравеопазването и социалните грижи, каза Янаки Стоилов.

За 25 години преход загубихме 2 милиона души, а такива поражения България не е понасяла в нито една от истинските войни, в които е участва през целия 20-ти век и никога по-дълго не е продължавал процесът на икономическо възстановяване, допълни водачът на червената листа. Той отбеляза, че докато не кажем тези истини и не потърсим решения на натрупаните проблеми ще продължаваме да затъваме. Затова на нас ни трябва голяма подкрепа, за да осъществим онази радикална промяна, която обявихме миналата пролет, но която и поради краткото време и поради липса на единомислие, не можа да засегне устоите на икономическия и социалния модел, заяви Янаки Стоилов.

С повече от 11 млн. лева бяха финансирани проекти в област Пазарджик за асфалтиране на улици и пътища, водоснабдителни мрежи  и изграждане на детски площадки, физкултурни салони и за подобряване живота на хората, каза четвъртата в листата Диана Варникова-Милчева. Тя посочи, че проектите са реализирани по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие”, чрез която за първи път бяха отделени бюджетни средства за инфраструктурни проекти в регионите. Тази политика е правилна и тя трябва да продължи, защото е в интерес на хората и техните нужди и потребности, категорична беше Милчева.

Коментари

Остави коментар