Институции Политика

Янаки Стоилов: Масовото участие на хората по убеждения в изборите, ще намали дела на организирания вот

Панагюрище

Битката с купения вот е много трудна, но има едно важно обществено средство за противопоставяне и това е високата и съзнателна активност на гражданите, каза на среща в Панагюрище Янаки Стоилов, водач на листата на Коалиция БСП Лява България – Пазарджик.

Призоваваме да се подават сигнали за организиране на купен и корпоративен вот, ние сме готови да подадем такава информация, за да може превантивно да послужи за предотвратяване на тези действия, заяви Стоилов. Според него масовото участие на хората по убеждения силно ще намали дела на този вот. Докато не направим прелом и в парламента да са хора, които се ръководят от интересите на мнозинството, вместо от корпоративни или външни интереси, днешните проблеми ще се задълбочават, а няма да се решават и само това може да върне доверието в политиката, отбеляза водачът на червената листа. Затова се срещаме открито с всички, говорим за нашите идеи за развитие на българската икономика, здравеопазване, образование, а не правим като други партии тайни сбирки, допълни Янаки Стоилов.

Кандидатите за народни представители се ангажираха да настояват за довършване на строежа на язовир Луда Яна край Панагюрище, което ще реши проблема с водоснабдяването не само в района около града, но и в близките общини. Представителите на Коалиция БСП Лява България се запознаха и с условията на обгрижване в Дневен център за деца с увреждания „Дъга”. Сградата разполага с рехабилитационен салон, сензорна стая, арт кабинет. Децата се обучават по специална програма в игра на крикет на маса. В Дневния център функционира и училище за родители.

Коментари

Остави коментар