Политика

Янаки Стоилов: България трябва да има политици, които отстояват категорично националните интереси

Милеви скали

Повече от 300 души се събраха на 1600 м надморска величина, за да отбележат 70-годишнината от сражението на връх Милеви скали и гибелта на Методи Шаторов. Тази богата история има своите съвременни измерения и за пореден път ни доказва, че начело на политическите движения, партии, институции не е достатъчно да има хора, които са добре образовани, които имат опит.

Те трябва да имат подкрепата на хората, те трябва да заемат твърди позиции, понякога дори да не се страхуват. Защото в днешните времена България няма да промени своята съдба, ако тя няма достатъчно на брой политици, които са готови да отстояват категорично нашите национални интереси. Това каза водачът на листата на Коалиция БСП Лява България Янаки Стоилов, който беше гост на събитието.

Според него България няма да излезе от дълбокия коловоз на прехода,  ако няма хора, които да застанат зад въжделенията на мнозинството български граждани от всички етноси и религии. Това е нашата задача – да докажем, че наистина работим за достоен живот на хората в справедлива България, която е в състояние да защитава своите интереси в един все по-нестабилен и конфликтен свят, посочи Янаки Стоилов. По неговите думи, това е и завещанието, което идва от миналото, от хората, които в не по-леки условия  са могли да бъдат верни на своя народ, на своите идеи, на политиката, в която са участвали и са били готови на най-големи жертви. Нека от този висок връх да слезем и да говорим с мнозинството  хора, да говорим с тях за горчивите истини, да им предложим не илюзорни, но достатъчно амбициозни и реални решения, защото правейки това ние можем да бъдем достойни наследници на всички, които искаха социална и справедлива България, апелира Стоилов.

На годишнината на връх Милеви скали присъстваха също кандидатите за народни представители Йордан Младенов, Георги Янчев, Петя Цанкова, Димитър Димитров и др. от листата, близки на загиналите в сраженията, представители на БАС, гости от Македония.

Коментари

Остави коментар