България

Вторите в света покориха и Пазарджик

На снимката: Големите победители от Румъния

Пазарджик

Вицесветовните шампиони Александру Микулеску – Андра Пакурар от Румъния очаквано спечелиха напрдедварата в латиноамериканските танци на силния турнир по спортни танци WDSF International Open се проведе в Пазарджик. Надпреварата започна в петък, но снощи бе официалното откриване. Румънската двойка танцува в конкуренцията на 48 двойки от 19 страни.

impuls avstraliici

На снимката: Двойката от Австралия

Най-екзотичната от които бе тази, представляваща Австралия.

impuls kmet

 На снимката: Тодор Попов с Петър Милчев и Иван Александров

Но преди да започнат танците, клубът домакин „Импулс” беше в центъра на събитията със своя 20-годишен юбилей. При откриването на турнира кметът на Пазарджик Тодор Попов, под чиито патронаж се провежда състезанието, специално поздрави двете основни фигури в тима Петър Милчев и Иван Александров. В своето обръщение Попов изтъкна, че общината е важна, но по-важното е, че в Пазарджик и региона има достатъчно талантливи млади хора,които искат да се занимават с този спорт и те заслужават състезания от ранга на първият международен турнир. Градоначалникът благодари на организаторите, спонсорите, но най-вече на родителите, които подкрепят децата си.

viktoria impuls

На снимката: Една от малките двойки на „Импулс“

Работещите в „Импулс” получиха изключително много поздрави – лично и задочно. А най- голямото признание за техния труд беше стартът с масов танц на десетките подрастващи възпитаници на клуба.

deca impuls

 На снимката: Децата на „Импулс“

Над 3 часа продължи гала вечерта, но в нито един момент магнетизмът на танца и неговите посланици не оставиха препълнената зала „Васил Левски” да скучае. Най-голямо вълнение разбира се предизвикваше появата на български двойки, които доказаха, че могат да мерят сили със силните двойки от чужбина.

impuls bg dvoika

 

impuls vd dvoika

На снимките: Част от българските двойки

Снощи бяха раздадени 4 комплекта медали, а в WDSF International Open първите шест двойки разпределиха и паричен награден фонд, достоен за нивото на състезателите.

impuls nagrada

На снимката: Николай Зайчев награждава румънската двойка

Медалите, купите и парите им бяха връчени от директорът на дирекция „Европейски фондове и програми” в община Пазарджик Николай Зайчев.

Турнирът продължава и днес. Програмата вижте тук:

http://2015.hebarcup.com/programa/

Коментари

Остави коментар