Институции

Втората в страната многофункционална спортна площадка вече радва малки и големи в Пазарджик

Пазарджик Минифутбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса, народна топка, фитнес на открито или забава за най-малките, предлага най-новото спортно съоръжение открито в Пазарджик.

Площадката се намира на ул. „Ангел Кънчев“ и е реализирана на мястото на съществуваща преди това спортна площадка. Освен че вече предлага много повече възможности за спорт, е коригирана денивелация от 60 см.

С настъпването на пролетта съм щастлив, че успяхме да реализираме този важен проект и да направим тази голяма, комплексна площадка, каза кметът Тодор Попов. Той отбеляза, че е едва втората такава площадка в България и освен Пазарджик само столицата може да се похвали с подобна. Многофункционалната площадка ще бъде предоставяна за ползване и на близките училища. Кметът апелира изграденото да бъде пазено, тъй като, цитирам: „.. има някои недобросъвестни наши съграждани, които като термити ровят постоянно и нещо влачат нанякъде, така че моля да бъдем отговорни, защото това е за нашите деца.“ Попов благодари на всички, дали своя принос за изграждане на площадката и най-вече на Николай Тиков, положил сили и старание да доведе до успешен край този проект. Малки мажоретки от ОДЗ „Здравец“ повдигнаха настроението, а ученици от СОУ „Петър Берон“ изпробваха възможностите на всички съоръжения.

Коментари

Остави коментар