Общество

Велинградските социалисти се разбунтуваха,Лебанов свали доверието си от БСП

Велинград Кадруването във Велинград разбунтува БСП. Местния лидер на червените директно критикува кадровата политика, която се прилага  в родопската община. На пресконференция Георги Янев заяви, че: „Разграничаваме се от нея и не сме съгласни с решенията на националното ръководство на партията   в тази посока”. Реакцията на велинградските социалисти беше предизвикана от назначаването на Гено Пеев за директор на ДГС „ Алабак”.

Днес стана ясно,че велинградската структура на столетницата е имало друго предложение за ръководния горски пост, но според  Янчев за пореден път на национално ниво партията не се е съобразила с местното предложение и е подкрепила кадруване в полза на ДПС. Публично червеният лидер във Велинград заяви, че организацията на БСП в курорта няма да носи отговорността за последиците от направените в държавните структури назначения. Според велинградските социалисти лидерът им Сергей  Станишев и централното ръководство на БСП не защитават и не подкрепят своите членове по места, а правят тъкмо обратното. Мнението е, че на „Позитано” 20 щом стане въпрос за област Пазарджик по – силно влияние има ДПС.

За тази позицията партийната централна многократно е била питана, сезирана, искани са и срещи, но до момента няма реакция.

Висшето ръководство на БСП е информирано и за днешната пресконференция,  надяваме се на отзвук и нещата да се променят, допълни Янчев.

Кметът на Велинград и член на Висшия партиен съвет директно свали доверието си от БСП. Очаква се олимпийският медалист дори да замрази членството си в партията.

По време на самата пресконференция стана ясно,че действията на велинградските социалисти не са изолирани, напротив ползват се с подкрепата на останалите структури на партията в областта, както и на червените депутати от Пазарджишки регион.

Коментари

Остави коментар