Култура

Велинградски ученик сред националните победители в „България си ти”

Велинград

Осмокласник от Велинград е сред националните победители в Цветна олимпиада“. Церемонията по награждаването ще се състои на 1 юни в Народния театър Иван Вазов“.

Васил Николов Янакиев е ученик в 8 клас на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“-Велинград. Той е сред победителите в категория „английски език”.     

Първенците са по пет от всяка дисциплина. Ученици от 8 до 12 клас от всички 28 области на страната „мериха“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

Организаторите припомнят, че учениците се състезаваха едновременно в цялата страна в националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ в края на април. А лично доайенът на родната журналистика Петко Бочаров, който е и почетен член на Сдружение „България си ти!“, натисна бутона за началото на електронното издание на състезанието.  Участниците в онлайн кръга са победители на областния етап в съревнованието, в който се включиха хиляди участници.

Именно първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините са национални победители в „Цветна олимпиада“. Онлайн кръгът е финален и учениците имаха на разположение един час, за да се справят със заданията.

Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.

„Цветна олимпиада“ е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.

Коментари

Остави коментар