Институции

Вече е факт договорът за ремонт на велинградския булевард „Съединение“

На снимката: Архив, кръстовището между бул.“Съединение“ и ул.“Александър Стамболийски“

Велинград

Знаковият проект за община Велинград през 2015г. е ремонтът и реконструкцията на централния булевард „Съединение”. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.

“Новото е, че от фонда ще има представители и наблюдатели на целия процес по изпълнение на обществената поръчка. ИСА 2000” ЕООД спечели убедително конкурса за изпълнител на знаковият проект за община Велинград през 2015 г. Софийското дружество се класира на първо място и по двете обособени позиции за ремонта булевард „Съединение”.

Първата обособена позиция е на стойност 3 152 299 лева, които са  предвидени за ремонт на булевард „Съединение“, площада в Чепино и улиците „Братя Маврикови“ и “Димитър Благоев”.

Втората позиция е за благоустрояване на парковете, места за отдих и зелени площи около булеварда, за които са предвидени  541  759.
Във връзка със спечеления проект кметът Иван Лебанов подписа дългочакания договор между Община Велинград и фирмата изпълнител „ИСА 2000“. Граданочалникът отбеляза, че реализацията на този проект е особено важна за всички. Той уточни, че голяма част от растителните видове ще бъдат подменени, също така част водопроводната система ще се подмени. В заключение Лебанов очаква гражданите и гостите на Велинград да проявят търпение и толерантност, докато тече ремонта и реконструкцията на булеварда.

Коментари

Остави коментар