Политика

Въпрос на Десислава Костадинова разкри плановете на МРРБ за пътя Пазарджик – Пещера – Батак

Агенция ,,Пътна инфраструктура‘‘  е включила участъци от път II-37 на територията на област Пазарджик с обща дължина около 57 км в списъка с отсечки, които ще бъдат предложени за финансиране по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

За участъците се изготвя технически проект. Това стана ясно от отговор на министърът на регионалното развитие и благоустройството на въпрос на народния представител Десислава Костадинова относно плановете за ремонт на разбитите участъци от Пътя Панагюрище – Доспат. Въпросът касае по-точно участъци от трасето Пазарджик – Пещера – Батак. А най-компрометираните участъци ще бъдат изкърпени този месец.

И още от отговора на министър Павлова, с който уведомява Десислава Костадинова за историята на ремонтите по този път, а именно:

В периода 2011-2013 г. по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. на път II-37 е изпълнена рехабилитация на два участъка с обща дължина около 50,5 км. Положени са нови асфалтови пластове, подобрено е отводняването. Също така са монтирани нови стоманени предпазни огради и е възстановена хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация.

С цел осигуряване на безопасни условия на движение, през миналата година по програма „Текущ ремонт и поддържане“ на Агенция ,,Пътна инфраструктура‘‘ са изпълнени ремонтни дейности за близо 3 млн. лв. на следните участъци:

  • участък от АМ „Тракия“ до гр. Пазарджик;
  • отсечката от ВЕЦ Пещера до гр. Батак;
  • участък от граница област София до гр. Батак;

В отсечката от около 2 км от път II-37, преминаваща през урбанизираната територия на с. Радилово, през миналата година съществуващата паважна настилка е подменена с нова асфалтова.

Поради възникнали геоложки проблеми в участъка Батак – Доспат, през 2014 г. по „Аварийна програма“ на Агенция ,,Пътна инфраструктура‘‘ са изпълнени три подпорни стени – на км 171+746, на км 172+480 и на км 185+656.

Коментари

Остави коментар