Общество

Въпреки проблеми с подготовката „Шампион“ се представи достойно във Варна

Варна – Пазарджик Във Варна се проведе Държавно първенство по плуване за възрастова група „Весел делфин“ 10-11годишни. В надпреварата са участвали  317 млади плувци от 42 клуба.С К“Шампион“ е бил представен от  10 състезатели.

Ето какво сподели след завръщането на младите плувци тяхната треньорка Анна Георгиева:

„Изключително сме доволни от постигнатите резултати от нашите деца. Отборно момчетата се класираха на 7 място от 42 отбора,а момичетата на 14 място. По време на стартовете имахме своите радости и разочарования.

Най-предно класиране  отбеляза щафетата на момчетата 4 по 50м. св.стил в състав Александър Дачев, Миро Атев, Христо Георгиев, Стоян Стоичков-4 място,като само 4 десети не достигнаха за бронзов медал. В индивидуалното класиране отлични резултати показаха Азра Янък- 5 място на 100 гръб, Александър Дачев – 6 място на 100 гръб, Стоян Стоичков- 9 място на 50 св. стил/от 88 състезатели/. Похвала заслужават и дебютантките Стефания Нушева, Никол Андонова, Михаела Зонова и Цветимира Метанова.

Не търсим оправдания, но децата не бяха във върховата си форма поради обективни причини-12 дни около коледните празници плувния басейн беше затворен, както и още седмица преди състезанието поради ремонт. Крайно време е спортните среди в града да обърнат сериозно внимание и общинските обекти да работят за спортистите без прекъсване. Опит може да се почерпи и от други градове, където басейните са общински, но те не си позволиха и за ден да почиват, защото дейността на спортистите е целогодишна и големите паузи се отразяват пагубно на подготовката и спортната  форма на състезателите.

Коментари

Остави коментар