Общество

Външни фирми няма да чистят снега в Пещера

Пещера. Община Пещера е в пълна готовност да посрещне зимния сезон. Зимното поддържане и снегопочистването се извършва от Общинско предприятие „Чистота и поддържане на общинската инфраструктура“. За осъществяване на дейността ще се ползва следната техника за снегопочистване и опесъчаване: товарен автомобил-МАН,оборудван с гребло и опесъчител с обем 4м3,два колесни трактора- снегорини, ЗИЛ 555 и МЕРЦЕДЕС – самосвал ,Верижен Булдозер Дт-75-ситуиран на лет.Св,Константин .
За предстоящия зимен сезон 2013-2014г. е предвидено и закупуването на употребяван товарен автомобил,тип-самосвал, оборудван с гребло,като към настоящия момент е в ход процедурата по ЗОП за неговото закупуване.
„Предвидено е след закупуването на този товарен автомобил обурудван с гребло, да не се изполват външни фирми за снегопочистване“,съобщи за Пещераинфо Тодор Килов – управител на Общинското предприятие. Той уточни, че са закупени и са депонирани в покрита складова клетка на предприятието: 250 куб.м. пясък; 33 т. кристална сол; 500 кг.противо-обледенителен препарат „Айсмелт“,като допълнително в зависимост от нуждите и метеорологичните условия има готовност за доставката на още 1т. от този препарата.

Коментари

Остави коментар