Култура

В услуга на туристите – „Перистера“ вече има инфоцентър

Пещера

Година след като крепостта „Перистера” започна да приема туристи от цялата страна, към средновековното съоръжение вече има и културно-информационен център. Официално лентата му прерязаха днес кметът на община Пещера Георги Козарев и  зам-министърът на туризма д-р Надя Маринова. Официални гости на церемонията по откриване на центъра бяха още заместник – областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, председателят на ОбС-Пещера Анастасия Младенова и цялото общинско ръководство.

В своето изказване пред гостите Козарев акцентира, че тук посетителите ще получават пълна информация за културно-историческите и туристически обекти има в общината и напомни, че тук, край село Капитан Димитриево се намира една от най-старите цивилизации. Центърът ще бъде заобиколен от парк, който ще бъде създаден със средства по ПУДООС. Освен това ще има допълнителни паркоместа.

От своя страна зам.-министърът даде висока оценка за направеното през последните години и отчете, че Пещера и околностите и имат сериозни възможности за развитие, които с общите усилия между местната власт и държавата, могат да направят града още по-хубав.Петрова пожела успех в работата на центъра и привличане на повече туристи.

krepost koncert

След официалната част жители и гости на града станаха част от третия „Празник на цветята“.

На територията на цялата крепост се проведоха различни аталиета с ученици от училищата в града, а малчуганите от ЦДГ”Слънчо” и ОДК изнесоха празничен концерт.

Коментари

Остави коментар