Институции

В Стрелча откриха общински балнеоложки комплекс

Стрелча

В Стрелча бе открит изграденият по Публичната инвестиционна програма многофункционален балнеоложки комплекс – Етап 1. Той включва изграждане на нов покрит басейн с размери 10x18м, техническо помещение към басейн, прилежащи нови тоалетни, душове, вани за калолечение, ремонт и преустройство на част от съществуващи съблекални. Стойността на проекта е 450 000 лева.

Тържествената церемония започна с изпълнения на Духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” – Велинград.

 „Изключително съм горд днес да открием това уникално съоръжение. Закритият плувен басейн в нашия град бе само мечтаза много мои предшественици. Радвам се, че днес това вече е реалност и това стана по време на нашия мандат. Костваше много усилия за финализирането на проекта, но днес басейна вече е факт.” Каза при откриването кметът на община Стрелча Иван Евстатиев.

Това е обект с изключителна социална значимост за Стрелча и се реализира по идея на кмета на Община Стрелча д-р по право Иван Евстатиев.

На откриването присъства заместник – областният управител Стефан Мирев, председателят на Общински съвет – Стрелча Мариана Няголова, общински съветници, представители на фирмите- изпълнители, жители и гости на града.

Присъстващите бяха поздравени от общественика и спортен деятел Димитър Пенчев. Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев връчи плакети грамоти на всички, участвали в изграждането на съоръжението.

Поздравителни адреси по повод събитието бяха изпратени от вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, институции и фирми.

По публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” вече са реализирани три проекта на стойност 725 000 лева.Община Стрелча има одобрени проекти общо за 1 млн. 175 хил.лв. по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. 

Коментари

Остави коментар