Общество

В Стрелча готвят референдум

Стрелча „На 25-ти май тази година ще проведем местен референдум в община Стрелча. Ще поискаме съгласието Ви за преместването на Паметника на антифашисткото съпротивително движение от центъра на Братската могила, която се намира в боровата гора.

Това се налага поради факта, че той попада в църковен имот. Там е била и църквата „Св. Неделя Огняна”, която ние искаме да възстановим. Избрахме датата 25- ти май, защото тогава са изборите за Европейски парламент и ще съчетаем двата избора. Това ще бъде един от малкото в България местни референдуми.”, съобщи на редовните си месечни приемни в селата от община Стрелча кметът Иван Евстатиев.

Именно в рамките на приемния ден в тяхното село, жителите на Дюлево изложиха пред Евстатиев проблемите си с питейната вода през летния сезон. „Недостигът идва от факта, че от години работи само една от помпите на помпената станция. Другата се нуждае от ремонт. Вече е разпоредено проучване и решаване на проблема”, каза пред жителите кмета Иван Евстатиев. Жителите на селото споделиха и проблемите с бракониерските набези в горите на село Дюлево.

Проблемът с липсата на нотариален акт и всякаки документи на църквата „Св. Иван Рилски” в село Смилец постави представител на църковното настоятелство. Църквата се нуждае от спешен ремонт, а липсата на документи спира стартирането им. Във връзка с това Кметът Иван Евстатиев разпореди проверка и изработване на необходимите документи.

В село Блатница за разрешаване на проблема с недостига на питейна вода особено през летните месеци общинското ръководство вече взе мерки. По решение на кмета Иван Евстатиев бе направено хидро- геоложко проучване, подготвени и внесени в басейнова дирекция необходимите проекти за получаване на разрешително за изграждане на водовземно съоръжение- тръбен сондажен кладенец. Така ще бъде решен един изключително важен проблем за жителите на Блатница с недостига на питейна вода.

В село Свобода кметът Иван Евстатиев и кметският наместник Димитър Македонски направиха разяснения за предстоящия референдум.

Изнесените приемни в селата се правят за пъри път в община Стрелча. Целта на общинското ръководство е да се улеснят хората, които желаят да бъдат чути мненията им и решени проблемите им.

Коментари

Остави коментар