Институции Политика

В Сърница Янаки Стоилов засегна болезнения въпрос за здравеопазването в отдалечените селища

Сърница-Пазарджик Предстоящото отделяне на Сърница като община ще подобри административното обслужване, но няма да реши икономическите и социалните проблеми, каза на среща с жители на града водачът на листата на Коалиция БСП Лява България – Пазарджик Янаки Стоилов.

Ангажираме се с политика за приобщаване, която не се отнася само до географския достъп, а до активни действия на държавната и местната власт за икономическо и социално включване, допълни водачът на червената листа. По време на срещата поставиха проблемите за висока безработица и затруднения достъп до здравеопазване, тъй като в града има само общопрактикуващи лекари. Това още веднъж поставя въпросът за създаването на спешни центрове, като основен проблем е не толкова обезпечаването с линейки, а недостигът на кадри, коментира Янаки Стоилов.

Той бе категоричен, че трябва да се създадат стимулиращи условия за групови практики в отдалечени и труднодостъпни райони. В Сърница Янаки Стоилов се срещна и с млади хора, на които предстои дипломиране и обсъдиха перспективите за развитие на младите хора в страната.

По-късно той присъства на традиционна петъчна молитва месчид в Пазарджик, заедно с кандидата за народен представител Ибрахим Генджев.  В листата на Коалиция БСП Лява България има хора от различни етноси и религии, защото българското общество има остра нужда от обединение, каза Янаки Стоилов. Поставяме разрешаването на социалните проблеми във фокуса на политиката, а не противопоставянето и крайните форми, отбеляза той.

Коментари

Остави коментар