Институции

В препълнена зала Реформаторски блок откри кампанията си във Велинград

Велинград „Смятам, че с общи усилия за бъдещето на нашите деца трябва да направим всичко, което се очаква от нас без празни приказки и без празни обещания“, заяви във Велинград водачът на листата на Реформаторски блок в 13 МИР Пазарджик Бойка Маринска.

„25 години се нагледахме на обещания, които никой не изпълни. 25 години всяка партия, на която й предстоят избори казва: „Образованието ще бъде приоритет“. И досега пари за образованието няма“, обобщи Маринска и допълни, че средствата са толкова малко, че училищата в България се задъхват. Водачът на листата на Реформаторски блок припомни, че Законът за средното образование отлежава вече шеста година в парламента. „Заплатите на учителите, дисциплината на учениците, всичко е резултат от управлението на държавата“, каза още Бойка Маринска.

Пред повече от 100 души, събрали се в залата на Художествена галерия „Къщата на Цвета“ във Велинград бяха представени кандидатите за депутати от листата на Реформаторски блок.

Заместник-кметът на Велинград Даниела Салкина, която е част от дамското присъствие в листата, заяви: „ Откриваме кампанията на Реформаторски блок в община Велинград с ясното съзнание, че този път трябва да променим нещо. Трябва да го променим в полза на малките населени места. Аз искам да видя променен Велинград- по-красив, по-успешен с повече усмихнати хора. Искам да премахнем всички следи от неверие, от липса на доверие към тези, които ни управляват. Мечтая и ще работя за управление, което да бъде от образовани, умни хора с мисъл за развитие, което да бъде такова, че децата ни да не напускат България. Велинград и всички населени места трябва да имат своя глас и да имат възможност да коригират и отстояват своите принципи. Те трябва да бъдат чути. Докато си мълчим отстрани, нищо няма да се промени в нашите малки градове“.

Д-р Красимир Гълъбов, член на Изпълнителния съвет на Движение България на гражданите, бе специален гост на срещата и увери, че най-тежките реформи в държавата трябва да се случат в здравеопазването и образованието. Д-р Гълъбов обобщи, че бюджетът за здравеопазване е 3.5 милиарда лева , а дефицитът е 318 милиона лева и обрисува накратко картината в сектора. „Безкрайно недоволни пациенти, безкрайно разочаровани лекари. Това е реалният облик на държавата и управляващите в момента. Реформаторски блок е една сплав между партии, които имат демократично мислене и много млади хора. Дано успеем да го покажем и да бъдем стожер в парламента.“ , каза още д-р Красимир Гълъбов.

В рамките на срещата общинският координатор на Движение България на гражданите във Велинград Даниела Салкина обяви, че Реформаторски блок-Пазарджик дарява средства за организиране на обучителен лагер на деца, свързани с изкуството. Дарението бе връчено на Силвена Баракова, отговорник по проекта.

Пред присъстващите в залата говориха още кандидатите за народни представители Борис Ставков /НПСД/, Петър Ангелов /БЗНС/ и Венцислав Личев /СДС/.

 

Коментари

Остави коментар