Политика

В пазарджишко се води една утежнена предизборна битка, призна Янаки Стоилов

Пазарджик Не се намираме просто пред поредните избори, тези избори са важни, но и трудни и в десетките срещи, които проведохме до днес виждаме, че голяма част от българските граждани са потиснати и като че ли нямат ясна перспектива. Това каза Янаки Стоилов по време на дискусия на тема „Съдбата на България и бъдещето на БСП – изборни и следизборни перспективи” в Пазарджик.

В срещата участваха проф. Андрей Пантев, доц. Димитър Генчев и Павел Писарев. Хората не подценяват какво е направено през последната година и си дават сметка, че участието на БСП във властта е свързано със социално размразяване, но са изтощени от мъчителния преход, защото неведнъж са възлагали надежди на политици и след това са изпитвали огорчение, посочи водачът на Коалиция БСП Лява България – Пазарджик. Според него сега е важно да се отстояват позиции, за да не се върнат явления от най-близкото ни минало. БСП е партия и на хората на труда, и на интелекта и трябва да премине този рубеж, за да има достоен живот в справедлива държава, каза Янаки Стоилов.

Нашата голяма задача е от Пазарджишкия регион, където се води една утежнена предизборна битка, да застанем срещу продажбата на властта и срещу това да изправим нашите идеи, позиции и ангажименти, категоричен бе Стоилов. Тук сме, за да подкрепим кандидатурата на Янаки Стоилов, който през всички години водеше последователна поведенческа линия и позиция, защото освен за програми и реформи, ние гласуваме и за хора, а той е такъв, какъвто трябва да бъдат всички народни избраници, посочи проф. Андрей Пантев. Според него идеята за социална справедливост е безсмъртен човешки инстинкт и това, че не е реализиран, не означава, че не трябва да вървим към него, допълни той.

След  дискусията Янаки Стоилов, Андрей Пантев, Павел Писарев и Димитър Генчев се срещнаха с пазарджишки художници.

Коментари

Остави коментар