Институции

В Пазарджик Илияна Йотова коментира скандала с „троловете”

Пазарджик „Скандал няма. Скандал е дотолкова, доколкото някой твърди, че моята поща е хакната и оттам изтичат някакви материали. Аз не съм сигурна дали това, което се изкарва в публичното пространство е моята поща или нещо различно от нея.

Изкарват се неща, които не фигурират в моята поща. Нека хората, които твърдят това нещо бъдат така добри да се свържат с мен и сравним двете неща”. Така коментира евродепутат Илияна Йотова в Пазарджик публикуваната в „Биволъ” информация, че е използвала услугите на фирмата „Лийдуей” за благоприятно интернет позициониране, реклама на политическата си дейност и кампания срещу Кристалина Георгиева. „Нямам нищо против личността на г-жа Георгиева. Като човек, който наблюдава цялата тема с бежанците, смятам, че тя можеше да направи повече в името на България. Всички забележки, които имам към нейната дейност, съм ги казала публично в най-гледаните, най-четените и най-слушаните български медии.

По отношение фирма „Лийдуей” Йотова потвърди, че има два официални договора с нея. Единият по думите на евродепутата е проучване на тема „Малки и средни предприятия, възможности за микрофинансиране и работа с хора в неравностойно положение”. Договорът е четиримесечен от 2013 г., касае предимно Северозападна България, а изследванията ще бъдат оповестени след седмица. Вторият договор е договор (без европейски пари), сключен между Илияна Йотова и фирмата и е за нейния сайт. „Що се отнася до различни приказни същества като тролове и феи, аз нямам нужда някой да ми върши работата в интернет. Цялата моя дейност е абсолютно открита, всички мои изказвания са публични, с моето лице и моя глас, качват се на моя сайт и могат от там да се свалят“, допълни Илияна Йотова. Тя не пожела да прави предположения откъде идва тази атака срещу нея. Не искам да гадая, защото може да стигна и до приятели, каза Йотова. Тя каза също, че още преди седмица има сигнали за опити някой да разбие нейната поща, включително и пощата й в Европейския парламент.

А по отношение работата в него евродепуатът обобщи, че Европа се готви за избори. Според статистика, коментирана от нея, нещата са в абсолютен паритет – до този момент разликата между ЕНП и ПЕС е в два мандата плюс за социалистите.

В някои от държавите членки има прекалено високи резултати за популистки и ксенофобски партии. За пръв път от съществуването на Европарламента има идея те да бъдат обединени в един съюз. Тяхната цел е да станат третата политическа партия в Европа, което е много голям риск, коментира Йотова.

Коментари

Остави коментар