Култура

Уважение и почит към учителите пенсионери

Пазарджик

Вълнуваща и тържествена среща проведоха заместник областните управители на Пазарджик с представителна група от клуба на учителите пенсионери. Срещата се провежда всяка година в навечерието на 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Двамата заместници поднесоха на учителите цветя, своите почитания и благодарности за дългогодишния им труд на просветители.

„За мен е чест, че имам възможността да поздравя всеки един от Вас с най-българския празник – 24 май. Да бъдеш учител е отговорност и дълг, но преди всичко тази професия е призвание, което всеки от нас носи в сърцето си.” каза в поздрава си зам. областният управител Гинче Караминова и допълни, че се вълнува да види в залата свои учители и колеги.

IMG 16131

 

Ръководител на клуба на учителите пенсионери в Пазарджик е Цветанка Иванова, в него членуват 95 пенсионирани педагози.

Най-възрастният член е 94-годишният Костадин Ваклев, който подари на зам. областните управители книгата си „Разкази за Отечествената война”. Членовете на клуба участват активно в творчески срещи, изложби, арт-матинета в регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”.

И тази година на 24 май учителите пенсионери ще се включат в традиционното шествие от читалище „Виделина” до паметника на светите братя Кирил и Методий в град Пазарджик.

Областна администрация – Пазарджик

Коментари

Остави коментар