Култура

Уникалният глас Стефан Илчев – в дебютен албум

Новата поп-сензация, която главоломно превзема музикалните класации, ще изненада почитателите си с хит колекция от авторски песни. Албумът е с със символичното и много красноречиво работно заглавие „Продължавам”. В него са включени песните на Стеф, които в последните години покориха международните фестивални сцени, но и неизпълнявани пред публика сингли. Смелото решение да изненада почитателите си с две нови ритмични парчета и две балади Стефан Илчев обясни с доверието си към екипа от композитори и автори на текстове.

„Отворен съм към всичко ново и този път те по уникален начин напипаха моята музика, моя стил и го вплетоха в пулса на времето”, казва с усмивка лъчезарният дипломиран оперен изпълнител. Но не се наема да обясни защо в дебютния си албум, който ще излезе до 2 месеца,  „изневерява” на Павароти и Карерас. Не изключва обаче записи на дуети с оперни прими, за успокоение на професорите му от Музикалната академия.

Нашумелият с перфектното изпълнение на кавърите на Лили Иванова, Марая Кери, Бон Джоуви и много други известни изпълнители, междувременно е събрал в репертоара си десетки авторски песни. Сред категоричните му фаворити за албума са  Мога с теб, Няма как, Продължавам, GetUp, Щом си с мен… 

„И продължавам…”, каза Стефан, а за разлика от скромните му изказвания, нескромните му певчески възможности вече са провокирали продуцентите му и към организирането на голям концерт през април. „Талантът Илчев най-после излиза от сянката на големите, за да стъпи на своята сцена”, коментират колегите му.  

Коментари

Остави коментар