Култура

„Тролейбусен транспорт” предизвиква пътниците да четат в тролея

Пазарджик

„Тролейбусен транспорт – Пазарджик”АД предизвиква жителите на Пазарджик, като ги приканва на 24 май – в Деня на славянската писменост и българската просвета и култура да покажат отношение към писаното слово.

Всеки пътник, който се качи в тролея с книга в ръка в неделя и чете по време на своето пътуване ще бъде поощрен, като получи възможност да участва в томбола с награди. Пърформънса „С книга в тролея” се провежда в рамките на четвъртото издание на фестивала на изкуствата”Арт Идея – Арт Алея”, който Община Пазарджик организира в дните от 15 до 24 май.

Целта е да покажем, че в света на модерните технологии, книгата все още е неделима част от живота на много хора, а и възрастните имаме възможност да дадем един добър пример на младото поколение – смятат от транспортната фирма. Тролейбусите от градския транспорт са и едно от местата с постоянни събития по време на 10-те фестивални дни. В салоните на мотрисите, пътниците могат да се потопят в света на поезията и да си припомнят части от шедьоври на българското поетично изкуство.

Печелившите от томболата ще бъдат изтеглени на 25 май в 10:00 часа във фоайето на Автогара Пазарджик.

Коментари

Остави коментар