Политика

Трима академици, двама кандидат-депутати и едно читалище … в Пещера

Пещера Читалище „Развитие” в Пещера беше домакин на нетипична предизборна среща. Водачът на листата на ГЕРБ в нашия избирателен район беше представен не от един, а от цели трима български академици-Васил Гюзелев, Константин Косев и Георги Марков и издателят Иван Гранитски.

Те застанаха пред присъстващите, за да уверят, че ген.Стоян Тонев е почтен човек с доказани професионални качества. Пред пещерци бяха презентирани и последните книги издадени от тези изключителни умове на българската наука. А комплекти от тях бяха дарени на читалището и гимназията в града.

1040110

Домакин на срещата беше единственият представител на община Пещера в листата на ГЕРБ Десислава Костадинова-Гушева. Тя обобщи някои от приоритетите, които с ген.Тонев ще отстояват, а именно облекчен достъп до медицинските специалисти и реализирането на  проектите за околовръстните дъги на Пазарджик и Пещера.

Преди интелектуалната среща снощи Десислава Костадинова-Гушева и ген.Стоян Тонев се срещнаха с работещите в „Биовет” и „Винпром Пещера”. Тези ангажименти двамата кандидати за Народното събрание от ГЕРБ са поели именно пред служителите на двете най-големи предприятия в Пещера.

В края на предизборния ден симпатизантите в Пещера харесаха най-много заключението на Иван Гранитски, че деветката на ГЕРБ- Десислава Костадинова – Гушева може да стане втора в листата.

Това може да се случи благодарение на преференциалния вот и лесния избор на 9/9 на пети октомври. Дадената за първи път възможност на тези парламентарни избори избирателят сам да пренареди листата, предоставя уникалния шанс на хората от община Пещера да обединят своя вот и с преференциално гласуване за ГЕРБ с №9 и за Десислава Костадинова-Гушева отново с 9, да осигурят представител на община Пещера в Народното събрание.

Коментари

Остави коментар