Общество

Този път май ще го бъде- направиха символичен старт на ремонта на гарата

Пазарджик С водосвет и символична първа копка днес беше даден старт на обект „Преустройство и саниране на приемно здание гара Пазарджик – ІІ-ри етап”, част от проект „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T-мрежата”.

На церемонията присъстваха зам.-транспортният министър Петър Киров, зам.-областният управител на Пазарджик Диана Варникова, кметът Тодор Попов, генералният директор на Национална компания железопътна инфраструктура инж. Милчо Ламбрев, на изпълнителя за проектирането и строителството „Консорциум „Вектор инженеринг” Кирил Маринов.

Инж. Ламбрев заяви, че се дава старт на обект, който ще промени облика на една от най-важните сгради за транспорт в Пазарджик и че с нейната модернизация ще се осъществи необходимостта тя да отговаря на европейските изисквания по отношение безопасност и комфорт на пътниците и нуждите на хората с намалена подвижност.

Кирил Маринов сподели амбициите на изпълнителя, ремонтът да приключи до средата на лятото, като предварително се извини на пътниците за временните неудобства. Зам.- транспортният министър заяви, че във всяка европейска държава гарата е един от символите на всеки град. Поради липсата на грижи пазарджишката не е такава, но с приключване на проекта градът ще има модерна, еноргономична и ефективна сграда, която да бъде и мостът, който свързва транспортната система с регионалното развитие. Според неговите очаквания, в началото на следващата учебна година градът ще е с обновено приемно здание на гарата.

Коментари

Остави коментар